28 juli 2015

Outlander III - Sjöfararna


Diana Gabaldons tredje bok i Outlanderserien-"Sjöfararna" börjar med Claire Randall på 1960-talet tillsammans med dottern Brianna och hennes pojkvän Roger.
De försöker forska i om Jamie Fraser dog i slaget vid Culloden eller om det finns en chans att han överlevde och kan leva ännu- alltså ungefär 20 år efter det att Claire kom tillbaka till 1900-talet.
Brianna hanterar chocken att få reda på att Frank Randall inte är hennes biologiska pappa, utan Jamie Fraser.
Claire står inför ett livsavgörande val. Hon vågar språnget och väljer sin framtid med Jamie.
Och sen börjar äventyren!
Jamie är i högsta grad välmående och satsar på smuggleri, vilket han döljer bakom falsk identitet och yrkesverksamhet som boktryckare.
Dessvärre drar saker och ting ihop sig och Jamies systerson Ian kidnappas.
Bestämda att finna honom påbörjar Claire och Jamie en lång resa över havet till Västindien. Men naturligtvis blir det ingen lugn, oavbruten färd för detta par.
Claire blir kidnappad till att annat fartyg som lider svårt av sjukdom ombord och efter en hel del prövningar lyckas hon fly.
Hon finner Jamie igen och tillsammans tar de sig fram till en plantage på Jamaica som bevistas av en synnerligen opålitlig gammal bekant...
I slutet av boken råkar de ut för ett kraftigt oväder till havs som mycket väl kunde ha blivit slutet, men som genom ett under räddar de sig till närmaste landremsa, och upptäcker att de är i Georgia, USA...
"Sjöfararna" är äventyr från början till slut, och man vet aldrig vart nästa sida tar läsaren. Den är riktigt spännande och på sina ställen kan man inte låta bli att le.
Finns på Adlibris
Om du vill lyssna finns Sjöfararna på Storytel. Klicka här.


Från TV-serien "Outlander".


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar