19 juli 2015

Härligt hälsosamt av Leila!


En välkommen ny kokbok av Leila Lindholm. Vi förknippar henne gärna med goda bakverk men "The fresh foodie" är en hälsosam kokbok där mindre socker, vetemjöl och kolhydrater används.
För varje recept finns en liten tag som anger om rätten är vegetarisk, gluten-och laktosfri, nöt- och äggfri samt om den hör till raw food kategorin. Jättebra för allergiker men också för alla som vill äta hälsosamt men gott och intressant.
Boken är, som Leilas kokböcker brukar vara, fylld med underbara bilder som känns fräscha och inspirerande.
Hon delar in boken i kapitel mer efter tillfällen än följden av rätter, Hon har t ex ett för "country living" och ett för "everyday food" och ett härligt somrigt kapitel för "surf n' turf" med mycket skaldjur där bilderna får det att vattnas i munnen.
Leila drar gärna åt det asiatiska hållet i matstil, så också här med thai kyckling och kycklingsoppa "Asian style" samt nudelsallad med räkor.
Det nu så populära chia fröet är naturligtvis med och vi får ett mer hälsosamt dessertkapitel än vanligt. Kladdkaka utan vetemjöl är ett exempel, yoghurtglass med jordgubbar är ett annat lockande alternativ till sommardessert.
På upprepade ställen i boken får vi bokstavligen hälsosam information om  ekologiska råvaror och basisk kontra syrabildande mat.
Du kan följa Leila på Instagram här.
The fresh foodie finns på Adlibris. Klicka här.

Till vänster om Leila Coconut chicken och till höger chiapudding med kokos och lime. Ur "The fresh foodie".


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar