19 augusti 2017

Från indiskt palats till engelskt gods

En av de bästa historiska kärleksromanerna!


Det var länge sedan jag läste en så bra roman! "Midnattsrosen" av Lucinda Riley släpper inte taget om läsaren i första taget.
Jag var fast från första sidan där romanens huvudperson Anahita väntar på sin uppvaktning på 100-års dagen. Att hon har levt ett innehållsrikt liv och har en olöst fråga anas redan nu, likaså att sonsonen Ari har en nyckelroll i den fantastiska berättelsen om hennes liv.
"Midnattsrosen" utspelar sig i Indien i början av 1900-talet innan första världskriget bryter ut, men också parallellt på det engelska godset Astybury i nutid där den berömda filmstjärnan Rebecca Bradley spelar in en film. Godsherren Anthony slås direkt av likheten mellan Rebecca och hans mormor Violet.
Anahita ger Ari ett uppdrag, att forska i vad som hände hennes förstfödde son, och det uppdraget kommer att förändra Aris liv i grunden och ge en gripande insikt i mormoderns liv.
Att följa Anahitas fantastiska liv är ett nöje, hon är född indiska och blir omhändertagen av Indiens förmögnaste familj och bästa vän med dottern Indira. Vi får följa henne i det lyxiga palatset och till England där hon träffar sin livs kärlek som aldrig kan förverkligas...
I Indien får Anahita lära sig kunskapen om örter och dess helande egenskaper, precis den lärdom hennes mamma hade men inte hann ge henne. Hon har också ärvt moderns begåvning om det okända, bland annat kan hon tydligt höra ett svagt sjungande när någon närstående går bort.
Rebecca i nutid kämpar med framgångens baksidor och sitt förhållande som också är starkt färgat av berömmelsens skuggor. Hon lär känna godsherren Anthony och indiern Ari och blir delaktig i den historia Aris mormor Anahita berättar.
Ett liv fyllt av sorger, prövningar, lycka, kärlek, godhet och ondska, allt finns där.
Detta är en bok att mysa med nu när sensommarens kvällar långsamt blir mörkare och man kan dra sig in i värmen!


Boken finns på Adlibris. Klicka på den här länken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar