2 februari 2014

Fondue nypremiär!


Det var länge sen fondue var på modet och ännu längre sedan jag testade fondue själv. Men när jag fick en splitterny i julklapp måste man ju testa! Vi kokade kött i buljong och hade kalla såser till. Det var väldigt gott men man ska inte vara väldigt hungrig när man börjar, för det tar tid innan bitarna har kokat. Någon tillbehörsrätt är också att rekommendera.
Men det är mysigt att samlas runt grytan och vi kan varmt rekommendera att blåsa liv i fonduegrytan igen!
Här får du kort vårt recept på en god fonduekväll:
1. Koka upp vatten med skivad lök. pepparkorn och lagerblad. Sätt i buljong av önskad sort.
2. Skär upp kött av önskat slag i små kuber. Vi hade ryggbiff av nöt, innerfilé av älg och kyckling.
3. Tärna grönsaker av önskat slag. T ex champinjonskivor och paprika.
4. Tillred komplementrätten. Vi hade potatisgratäng och basmatiris.
5. Häll upp eller tillaga såserna. Man kan göra det lätt för sig med jordnötssmör och sweet chilisås till kyckling och kall bearnaise och en vitlöks-örtsås från Creme Bonjour till kött.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar