Follow by Email

13 augusti 2017

Jonas lagar bästa paleomaten!


Jag som så många andra håller nog med om att man mår betydligt mycket bättre om man i kosten undviker vetemjöl, socker och snabba kolhydrater. En riktigt bra bok med inriktning på Paleokosten är Jonas Lundgrens "Jonas Paleokök, hälsosamma recept av rena råvaror". 
Vi får en introduktion i vad Paleokost är och varför den är så bra för vår hälsa, ett förord av triathlonmästaren Jonas Colting och ett till av kocken och författaren själv, Jonas Lundgren.
En lista på grönsaker, frukt och bär per säsong, månad för månad är mycket inspirerande. Jonas är inte militäriskt strikt i sin paleokost utan använder gärna en skvätt grädde eller crème fraiche och lite potatis. Det är ju helt frivilligt att utesluta de råvarorna om man vill hålla sig till en traditionell paleodiet.
"Jonas paleokök" ger dig riktig mat med enkla recept och härliga råvaror du mår bra av. Du behöver inte vara något hälsofreak eller känna att du går på diet, Jonas mat är för alla och du får äta gott och bli mätt av hans mat.
Boken är indelad i kapitel för varje måltid. Frukost med vaniljpannkakor eller paleoyoghurt med avokado, lunch och middag med fläskkotlett, kycklinggryta eller pytt i panna. Fastfood paleostyle och ett eget kapitel för gourmet och ett för desserter, mellanmål och gröna tillbehör.
Den här boken är i mitt tycke den bästa i genren paleo. Vackra bilder, riktig mat som känns enkel och bekväm att tillaga i vardagen, samt också, vilket ofta är mitt problem, håller lika bra till en helgmiddag för hela familjen.
Bra gjort Jonas!

Rätter ur Jonas Paleokök. Fr v: kycklinggryta, hamburgare och banangröt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar