Follow by Email

5 augusti 2017

Nystart, kärlek och gamla ärr


En härlig feelgood roman om nystarter i livet, sorg,ett gammalt hus med olösta mysterier och konsten att hantera en besvärlig tonåring. Allt detta och en romantisk kärlek som förhindras av gamla sår får du i Liz Fenwicks bok "Flytten till Cornwall".
Maddie Hollis har ärvt ett gammalt hus i Cornwall efter vad hon tror är en okänd kvinna. Hon har nyligen blivit änka och hoppas att flytten till Cornwall ska bli en nystart för hennes konstnärskarriär och för hennes allt sämre relation med styvdottern Hannah.
Men huset, Trevenen,  är i dåligt skick och behöver renoveras, med pengar som Maddie inte har. Hennes karriär som konstnär har gått i stå på grund av sorgen efter hennes man. Tonåriga Hannah vill inte flytta från London och bemöter Maddie med arrogans och negativitet.
Dessutom hör Maddie ett ylande ljud som hon inte kan förklara i huset. Hon börjar få en aning om att husets tidigare ägarinna Daphne Peventon har fler kopplingar till hennes eget liv än vad hon har trott.
Sakta försöker Maddie ta sig an sitt nya liv och börjar renovera stallet till ateljé och går ut med en norrman som tillfälligt befinner sig i trakten. Hon får också stöd och praktisk hjälp av Mark som har ett rykte som casanova men verkar alltid vara på rätt plats och i rätt tid för Maddie och Hannah.
"Flytten till Cornwall" är en skön, söt bok om livets tragedier och svårläkta sår men också om hopp, kärlek och framtidstro och att våga släppa taget och gå vidare.Boken finns på Adlibris. Klicka på denna länk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar