4 september 2017

En bok för bokälskare!


Jenny Colgan påbörjar en ny karaktär i titeln "Den lilla bokhandeln runt hörnet". Vi lämnar det lilla bageriet och tar oss till Skottland för att para ihop rätt bok till rätt person i en stor bokbuss som tar bokhandeln till kunden.
Det är bibliotekarien Nina Redmond som blir uppsagd från sitt jobb och efter några missöden köper en stor gammal bil som hon fyller med böcker.
Hon lämnar sin stad och livet hon känner till och kör upp till Skottland där hon hyr en modernt och lyxigt ombyggd lada på en gård.
Som Jennys andra böcker om det lilla bageriet är det här en feel-good bok där hjältinnan möter motgångar och svårigheter, hopplös förälskelse men också lycka och en känsla av att hitta hem. Det här är en bok för bokälskare! Eftersom Nina är så oändligt intresserad av böcker och har läst allting så finns det alltid en titel i hennes sinne och hon jämför livet med olika böcker man lätt känner igen.
Nina har goda framgångar med de bokhungriga, lässugna skottarna på landet som välkomnar "den lilla butiken med lyckliga slut" med öppna armar. Ninas vän Surinder från stan kommer för att se hur hennes nya liv ter sig och till och med hon finner en ro uppe i höglandet.
Men Nina har förälskat sig i ett par sorgsna mörka ögon hon mötte när hon var ovan med den stora bilen och stannade mitt på en tågräls...
Bonden Lennox som äger gården där hon hyr sin lägenhet är en tyst och sur frånskild man, om än snygg, och han tar med Nina till det verkliga livet på landet och kanske det verkliga livet i allmänhet...
Se inlägget i den här bloggen om Jennys första bok om bageriet på strandpromenaden.



Boken finns på Adlibris. Klicka på denna länk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar