23 oktober 2017

Vad hände Alice?


Fascinerande, vacker och lite sorglig roman av Katherine Webb. Det finns en mörk underton i hennes  böcker som väcker nyfikenheten att få följa romanfigurernas öde. I "Sanningen om Alice" möter i guvernanten Rachel Crofton som står i beredskap att gifta sig med vinhandlaren Richard Weekes. Det nygifta paret flyttar in i hans hus och det står ganska snart klart för Rachel att livet som mrs Weekes inte motsvarar hennes förväntningar.
När de får en inbjudan till den inflytelserika familjen Alleyn på herrgården Lansdown Crescent blir Richard mycket nöjd, han vill gärna klättra på den sociala stegen.
Frun i huset uttrycker sin önskan att Rachel ska läsa högt för hennes son, Jonathan Alleyn som isolerar sig på sitt rum efter att ha blivit sårad i spanska självständighetskriget.
Vad Rachel inte vet ännu är att hennes utseende är mycket likt Jonathans förlorade kärlek Alice Beckwith.
Hos familjen Alleyn skymtar Rachel också en rödhårig flicka som hon lade märke till att stirrade på henne under den enkla bröllopsmiddag hon åt efter bröllopet.
Flickan heter Starling, och hon är tjänsteflicka i huset, men hon känner Jonathan sedan Alices tid, hennes bästa och enda vän som hon betraktade som sin syster.
Vi får följa Jonathans vånda och smärta i saknaden efter Alice men också hans fruktansvärda upplevelser i kriget.
Relationen mellan Rachel och Starling utvecklas, de vill båda lösa mysteriet om vad som hände Alice och undanröja eller bevisa Jonathans eventuella inblandning.
Jag kunde inte släppa boken och rekommenderar varmt Katherine Webb om du söker fängslande historiska romaner med både tragik och kärlek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar