21 februari 2019

De Sju Systrarna

Star tar klivet ur sin systers skugga



En lysande stjärna på skönlitteraturens himmel!
Romanerna om de sju systrarna, löst baserade på historien om stjärnkonstellationen Plejaderna lämnar mig längtande efter nästa bok om nästa syster.
Lucinda Riley har åtagit sig en enormt projekt att skriva en bok om alla sju systrar, varav den sista systern ännu är okänd, men hon lyckas med bravur!
I Skuggsystern har turen kommit till Asterope "Star" D'Aplièse. Hon lever mycket nära sin syster Ce Ce och har aldrig varit mycket för att uttrycka sig i ord. 
När hon får sina koordinater efter deras älskade adoptivfar Pa Salts död, för ledtrådarna henne till ett antikvariat i London. Där träffar hon den karismatiske Orlando och blir indragen i hans familj som kommer från en gammal herrgård som heter High Weald.
I den historiska delen följer vi Flora MacNichol, vars liv börjar i skuggan av sin syster och tar svindlande vägar genom de fina salongerna i London till godsägarinna i Lake District.
Flora möter kärleken men hindren förefaller oövervinnliga. Hon träffar också sin idol Beatrix Potter som kommer att betyda mycket för henne. Läs mer om Beatrix Potter och hennes liv här.
Star dras in i familjen Vaughan och blir mycket fäst vid High Weald och ju mer tid hon tillbringar där med Orlandos bror desto djupare in dras hon i sin egen historia...




                             Här kan du läsa mer om Plejaderna och myten om de Sju Systrarna.















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar