30 december 2014

Gott nytt bokår!

Ett härligt läsår väntar...

Ett nytt fräscht år ligger framför oss och jag tänkte tipsa om några härliga nyheter på bokfronten att se fram emot!
Populära Lucy Dillon med sina varma insiktsfulla böcker om människor och hundar är på gång med "Hundra omistliga ting" där Gina Bellamy bestämmer sig för att starta ett nytt liv och vid flytten ger hon sig själv regeln att spara endast hundra saker. Hon har gått genom en svår tid och kämpar för ett nytt liv. Låter som en äkta feel-good!
Marita Conlon-McKenna för oss till Irland och ett gammalt hus som huvudpersonen Molly Hennessy inte längre kan behålla efter hennes makes tragiska död. Men som alltid väntar goda idéer runt hörnet när Marita skriver. Vi får njuta av hennes avslappnade stil i "Den glömda rosenträdgården".
"Flyga vilse" låter som en bra beskrivning av innebörden i Kristin Hannahs senaste roman. Två bästa väninnor skapar sina liv men plötsligt dör den ena och familjen är utom sig av sorg. Här strålar tre vilsna kvinnors liv samman och ser förhoppningsvis ljuset till sist. Hannah brukar skriva gripande historier och något säger mig att Flyga vilse inte är något undantag.
Åsa Hellberg är flitig! Nu kommer troligtvis helt oemotståndliga "Toscana tur och retur" där de två medelålders kvinnorna Sara och Jessica tar en tur till ett gammalt härligt slott i Toscana. Mycket händer längs vägen och jag är säker på att den här boken kommer att få åtminstone mig att skratta högt. Naturligtvis ingår romantik.
För dig som är såld på Geroge RR Martins fantasyromaner som TV-serien "Game of thrones" är baserad på, kommer nu en ny bok om tiden före tv-serien och före Robert Baratheon blev kung. Vi får svar på allt som de pratar om i böckerna som historia. Den nya romanen heter "En värld av is och eld- den okända historien om Västeros och de sju konungarikena". Vi får veta hur muren och nattens väktare uppkom, vi får läsa om Targaryens drakar och varför Tywin Lannister lämnade Kungshamn.
Om du vill fördjupa dig i Game of thrones världen kan du gå in till Västeros här.
Sophie Kinsella bjuder på kärleksförvecklingar i "Bröllopsnatten". Det brukar lösa sig i hennes böcker också och några leenden bjuder hon definitivt på.
Karin Brunk-Holmqvist kommer med en ny charmig roman om de äldres tillvaro och allt de hittar på. "Akutbjällran" är den senaste i samma stil.
Malin Berghagen ger ut en vacker bok om sitt liv med yoga. Jag bläddrade i den och fann mycket vackra och inspirerande bilder, god mat men lite yoga. Hur som helst är "Yoga- passion och närvaro i livet" intressant för oss yogisar!
Jag tycker mycket om Lisa Lemke och i år ska vi få följa med henne till Skrea gamla prästgård i Falkenberg där allt tydligen kan hända. I nya "Lisa på landet" får vi ta del av hennes händelserika liv. Jag ser fram emot härlig äkta rustik mat och de vackra bilderna Lisa brukar bjuda på.
Läs mer om Lisa Lemke här.

Jag önskar Er läsare ett härligt nytt läsår och känner mig inspirerad till många fina inlägg!
Böckerna finns på Adlibris.


1 kommentar: