Follow by Email

5 juni 2017

Att falla för någon..."Att falla" av Jane Green är den perfekta boken att läsa i solen i sommar! En chick-lit med alla ingredienser man vill ha!
Emma Montague har lämnat sin karriär på banken i New York och tänker leva ett stillsammare och enklare liv i Westport Connecticut. Hon hyr ett hus vid stranden av och bredvid snickaren och bartendern Dominic.
Emmas stora intresse har alltid varit inredning och hon börjar så smått drömma om att livnära sig på sitt intresse.
En av Emmas bästa sidor är att hon gott kan kallas en HSP-personlighet, vilket jag starkt känner igen mig i. HSP står för High Sensitive Person och betyder att man är av den typen som hämtar kraft i ensamhet och egen aktivitet. 
Emma är född i England och hennes föräldrar, egentligen hennes mamma, är mycket noga med sin första klass sociala tillvaro och ser helst att Emma skulle komma hem och gifta sig om inte adligt så åtminstone med någon ambitiös och välbärgad ung man. Att Emma har givit upp sin karriär för ett lugnare liv förstår hon inte alls.
Hennes pappa är raka motsatsen och parkerar sig helst i det lugnaste rummet i huset med en bok, Vid ett tillfälle förklarar Emma hur en HSP eller introvert person känner sig med huvudet på spiken:

"Att vara introvert betyder egentligen att man laddar sina batterier genom att vara för sig själv. Man kan vara väldigt sällskaplig och utåtriktad och tycka att det är kul att umgås med folk, men bara en begränsad tid. Stora sällskap och massor av stimulans gör den introverte utmattad. Bokstavligt talat behöver en introvert person två timmar för sig själv för varje timme man tillbringar i sällskap med andra."


Emmas liv i Westport förefaller bli precis som hon önskat, och grannen, tillika hyresvärden Dominic blir allt mer betydelsefull i hennes liv...
Men de två kommer från helt skilda världar, och Dominic som har en son från tidigare står plötsligt öga mot öga med mamman till deras son.
Kan deras bryggor överbyggas? Kan deras relation till respektive föräldrar överleva och kan de leva med varandras föräldrar. Kärleken övervinner allt, eller...?


Boken finns på Adlibris. Klicka här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar