Follow by Email

30 maj 2017

Underbar sommarmat!


Markus Aujalay lagar precis den mat jag vill äta under vår-och sommartid i "Markus vår och sommarmat".
Det här är ingen grillbok, även om det naturligtvis finns rätter som lagas på grillen, men de flesta rätter är ändå tillredda traditionellt i ugn eller kastrull och gryta.
För visst hör vissa maträtter olika säsonger till? När ljuset och värmen återkommer vill vi ha lättare mat, längtar efter primörer och lamm till påsk. När sedan sommaren är här med lediga dagar och hetta vill vi grilla eller äta lättare mat med ingredienser som svalkar.
Markus delar upp bokens kapitel i månader. Vi får mat från mars till augusti, så vi kan säga att han tänker sig hela sommarhalvåret. Han kompletterar året, eftersom han tidigare har gett ut "Markus höst-och vintermat".
Boken är fylld med vackra bilder av rustika maträtter och sommarmotiv, Bilderna är tagna av Ingvar Eriksson och Tina Axelsson. Texten står Erika Aujalay för.
Han bjuder på klassiker som våfflor, oxragu och fattiga riddare, varvat med läckra somriga sallader, lamm och fläskkött på grillen och en och annan pastarätt.
Recepten håller korta och tydliga ingredienser och tillagningstexten är kort och lättläst. Det är viktigt i en kokbok, När man ska laga mat vill man inte söka sig fram flera gånger i en massiv text.
Det här är en bok att behålla och ta fram till varje sommar!


Från vänster: varm getost med tomat, oliver och basilika, lemonad med ingefära och mynta och grillad paprika med rödlök, persilja och sherryvinäger.

Boken finns på Adlibris. Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar