Follow by Email

12 mars 2017

Renovering, fiol och nystarter


Den här boken vill man inte lägga ifrån sig. Den faller under kategorin feelgood trots allt elände som huvudkaraktären Isabel Delancey måste ta sig genom. Jojo Moyes roman "Toner i natten" är en varm berättelse om nystarter, gamla misstag, girighet och låsta drömmar.
Isabels man har gått bort och hon blir kvar med sina två barn och ett lån hon inte kan betala. De tvingas flytta och Isabel väljer en gammal herrgård i stort behov av renovering.
Grannen Matt som är byggare hjälper gärna till  med renoveringen, men helt enligt sin egen agenda, han har alltid velat ha huset och för Isabel bakom ljuset.
Hela Isabels värld har bestått av musik, Hon är nämligen violinist och har ägnat hela sitt liv åt att spela på sin unika fiol. Nu rasar alla ramar omkring henne och hon måste börja ta tag i saker som hennes man tidigare ordnat och sörja för sin familj.
Först trivs inte barnen alls men efter ett tag hittar de sin plats och gör allt de kan för huset och sin mamma.
En anställd till Matt heter Byron och är något av en ensamvarg som trivs bäst i skogen med sina hundar. Hans kunskap om naturens skafferi och jakt blir räddningen för Isabels son som inte längre pratar och drar sig undan. Byron har också gamla sår i själen och lever i en hård ekonomisk tillvaro.
Matts hustru Laura har länge vårdat en gammal man som bodde i huset före Isabel köpte det och förväntade sig att hon och Matt skulle få det. Men vad är det egentligen Matt gör i det där huset med Isabel hela dagarna?
Flera gamla hemligheter från det förflutna dyker upp för många inblandade och till sist ställs händelserna på sin spets och slutet, det får du läsa själv...

Finns på Adlibris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar