Follow by Email

28 mars 2017

Låt yoga hjälpa dig

                                                     

Jag fick låna "Yoga för livet för kvinnor 40 plus" av en god vän och fann äntligen den yogabok som ger mig allt!
Om du ännu inte har upptäckt författaren och yogainstruktören Karin Björkegren Jones, så gör det nu! Hon har en ödmjuk och tacksam inställning till livet som smittar av sig. Hon vet verkligen vad vi stressade kvinnor vill och behöver.
Hon har skrivit fler böcker, men den här, "Yoga för kvinnor" är tänkt för oss 40+ som småningom börjar känna av tidens gång. Kanske har man levt ett stressigt liv en längre tid, kanske börjar ryggen eller nacken ömma, kanske börjar man känna av att hormonerna börjar förändras eller så är nattsömnen långt ifrån vad den borde vara.
Hon förklarar vad som händer i och med vår kropp när vi blir äldre och vad vi kan göra för att hålla oss så mjuka i kroppen vi kan så länge som möjligt.
Till yoga hör också andningen. Vi andas för ytligt när vi blir stressade och spända, så vi  lär oss några andningstekniker som ger energi när vi behöver det och lugn och ro när vi vill trappa ner.
Sedan har vi det här med kvinnor och hormoner. Karin ger oss yogarörelser som stillar känslornas berg-och dalbana och reglera hormonerna vid klimakteriet.
Vi får lite lugn-och-ro yoga för att stilla sinnet, energi och något så speciellt såsom antirynkyoga. 
Jag uppskattar att Karin förklarar varje rörelse tydligt och varför den är bra.
En stund yoga gör så mycket, det behöver inte alls vara akrobatiska asanas eller svettig styrka, en stunds lugn stretchliknande yoga kan göra underverk! 
Klicka här för att se Karins fina blogg med tänkvärda ord, yogatips och mycket annat.

Boken finns på Adlibris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar