Follow by Email

26 februari 2017

LCHF 2.0 Fisk & Grönt

Välkommen ny kokbok med fisk och skaldjur


En ny kokbok av LCHF entusiasterna Åse Falkman Fredrikson och Anna Hallén Buitenhuis.
Deras förra bok, LCHF 2.0 var en uppdaterad version av lågkolhydrat och högfettdieten utan mejeriprodukter. 
Deras nya, "LCHF 2.0 Fisk & Grönt" utesluter inte mejeriprodukter utan satsar istället på mer skaldjur, fisk och gröna rätter.
Vi får en informativ inledning där jag fick en aha-upplevelse över varför kosttillskott inte alltid gör det man hade förväntat sig.
 Boken ger en kort information om de nyttigaste örterna, en redogörelse över vilken fisk vi ska välja i affären och vad olika märkningar betyder och ingående förklaring över näringsämnen och hur de påverkar vår kropp. Mycket informativt.
Recepten då? Ja, de flesta är mycket lättlagade och enkla med få ingredienser, precis som LCHF brukar vara. Underbara röror och små plockrätter som räddar buffén eller förrätten när man vill äta fint men hålla sig till lågkolhydratkost.
Lingonsylt med chiafrön löser äntligen mitt gamla problem med motsättningen nyttiga bär/för mycket socker. Guacamolen kommer att bli mitt standardrecept och kronärtskocksröran bara måste testas.
Ja, den här boken är ett fräscht tillägg i LCHF kategorin och mycket goda. Kan inte låta bli att sakna den mejerifria varianten lite, eftersom jag, som många andra, mår så mycket bättre med ett lägre intag av mejeriprodukter. Emellertid är det upp till var och en att göra om recepten så det passar en själv, ofta kan grädde ersättas av kokosmjölk. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar