Follow by Email

18 februari 2017

Tryffel, mord och höstmys"Låt det som varit vila" är Marianne Cedervalls  andra bok om Anki Karlsson som lever ett gott pensionärsliv med sina  islandshästar.
Den här gången är det höst och tryffelfestival i den gotländska bygden. Anki har bjudit in sina väninnor för några dagars skönt lantliv.
Men intrigerna runt tryffelfestivalen växer och gamla oförrätter blossar upp.
Anki kan inte låta bli att observera spänningar mellan markägarna och gamla gotlänningar som dyker upp till smakfesten.
Som i den bästa Agatha Christie deckare sker plötsligt ett dödsfall som inte verkar naturligt. Som tur är finns den pensionerade polisen Tryggve Fridman bland gästerna som har kontakter inom poliskåren. 
Det visar sig att många av de närvarande har motiv och troligen också tillfälle för ett giftmord. Vi följer intrigen sida vid sida med det lugna livet i Mullvads.
Marianne skriver med värme och humor och lyckas skapa en "mysdeckargenre" där det visserligen förekommer mord med tragiska motiv och sinnrika elakheter, men undertonen är ändå varm och trygg. Alla de som inte vill läsa deckare för att de är så hemska kan lugnt börja sin deckarkarriär med Mariannes böcker.
När så ytterligare ett mord inträffar tätnar mystiken och Anki kan inte låta bli att göra sina egna små efterforskningar, med god hjälp av sin vän Tryggve.
Jag väntar redan på nästa bok med Anki!


Se också inlägget om Mariannes första bok om Anki Karlsson.

Finns på Adlibris i olika format. Klicka här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar