Follow by Email

22 januari 2017

I krigets våld

Nemert gör det igen - en roman som berör


 Elisabet Nemert har en suverän talang för att suga in läsaren i en gripande handling och det är omöjligt att inte längta till nästa lässtund. Det gäller definitivt också för hennes senaste roman "Vargarnas tid".
Romanen handlar om andra världskriget i Sverige, Finland och Norge.
Den unga Magdalena reser till sitt barndomshem för en paus i studierna i Stockholm. Föräldrarna är avlidna men hennes bror Nils gör en blomstrande karriär som butiksinnehavare i Stockholm.
De har blivit inbjudna till traktens herrgård, Södertuna och där träffar Magdalena Carl-Magnus första gången. Emellertid känner hon sig utanför och inte fin nog för den svenska adelssocieteten.
Hitlers Tyskland breder ut sitt skräckvälde i de nordiska länderna och Ryssland angriper Finland i Finska vinterkriget.
Sverige står neutralt och Nils och Magdalena kan utveckla sina livsmedelsbutiker. Magdalena lyckas få genom en barnomsorg hörande till affärskedjan och Nils anställer en butikschef vid namn Viveca som kommer att stanna i deras familj.
Magdalena vill bli författare och känner starkt för att redogöra för den ondska som drabbar mänskligheten i de nordiska länderna. Hennes önskan att ställa sig på de svagas sida riskerar hennes säkerhet och hon hamnar rakt i klorna på nazisterna...
Det här är en bok som verkligen tar tag i dig och inte släpper greppet. Du läser med avsmak om nazitidens grymheter och med en strimma av hopp om att godhet och kärlek kan visa vägen.
Vid olika tillfällen i livet ser både Magdalena och Carl-Magnus en korp som verkar visa vägen i livets svåra val, och dessutom har skogsvaktaren tre snövita vargar...

Finns på Adlibris. Klicka här. Den här boken ingår i "läslustan" eller "låna och läs".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar