14 juli 2016

Feelgood med medelhavskänsla

Croissants till frukost



Cecilia och Gabriel har skilt sig men bestämmer sig för att fortsätta sitt förhållande trots allt. Den stora motsättningen i deras relation är att Cecilia verkligen vill ha barn, medan Gabriel vet att han troligen inte kan bli pappa, något han inte har hjärta att berätta för Cecilia.
Det är upptakten i Annika Estassys roman "Croissanter till frukost"
Gabriel får plötsligt en lysande idé. Åtminstone tror han det själv.
Han köper ett lätt bedagat Bed&Breakfast i södra Frankrike i Sainte Marie Sur Mer och föreslår att de etablerar sig ett nytt liv vid Medelhavet, långt från övertidstimmar och ett regnigt grått Stockholm.
Cecilia är inte lika övertygad om Gabriels tilltag.
Hon älskar sin lägenhet i Stockholm, hon har sina vänner där och hon gillar sitt jobb. Men för att ge relationen med Gabriel en chans följer hon motvilligt med.
Han kastar sig huvudstupa in i renovering av vad som skall bli deras framtida levebröd medan hon längtar efter barn och tar hand om ekonomin...tror hon.
Till slut ställs allting på sin spets.
Cecilias barnlängtan har ställt till med förödande konsekvenser, bygget råkar ut för franska byggregler och till råga på allt verkar det som om huset inte alls är deras...
Här avslöjas inte hur det slutar, men varm och god är Annikas roman, med ett gott stänk humor och livets svåra situationer.

Finns på Adlibris. Klicka här.
Finns på HörOpp som e-bok och ljudbok.
Finns på Storytel. Uppläsare av ljudboken Kerstin Andersson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar