10 augusti 2015

Boosta reselusten!

Vår fantastiska värld





"Världens underverk - hur de skapades och hur du tar dig dit" av Jheni Osman är en härlig faktabok om många av jordens underverk.
Boken är indelad i naturens respektive människans underverk och presenterar 50 av jordens byggnader, naturområden, fenomen och platser.
Titelsidan har en vacker bild av mausoleet Taj Mahal i Indien som är byggt av stormogulen Shah Jahan på 1600-talet i röd sandsten och vit marmor. Klicka här för att läsa mer fakta om Taj Mahal.
Här finns presentation av Taj Mahal och Indien i övrigt. 
Också ett annat historiskt kulturarv tas upp, Stongehenge med sina sägenomspunna stenar. Läs detaljerat om Stongehenge här. Jheni Osman tar upp mysteriet om varför Stonehenge egentligen byggdes och mycket indikerar att monumentet indikerar solens upp och nergång vid midvintersolståndet.
Jheni beskriver inledelsevis varje plats som om man befann sig där, vilket ger reslusten en boost samt en praktisk kort beskrivning hur man enklast tar sig till varje plats.
Bilderna är fantastiska och för varje sida man bläddrar blir man mer hänförd av både naturens kraft och människans skapande för tusentals år sedan.
Författaren har besökt många av platserna och kan därför beskriva stämningen och ljuset med äkta inlevelse. Därtill en närmare beskrivning av aktuell plats av experter och senaste forskningen. Informativt och upplysande utan att vara för lång och fördjupande text.
Boken är utgiven av Tukan förlag. Finns på Adlibris. Klicka här,


Här ser vi tre av världens berömda underverk som väcker reselusten. Från vänster Alhambra, Hagia Sofia och Colosseum.

1 kommentar: