31 maj 2015

I örat just nu...

"Den man älskar" är kittlande spännande! Mari Jungstedt språk är så beskrivande och människonära att man nästan känner sig personligt bekant med Anders Knutas och Karin Jacobsson vid det här laget.
I den här spänningsromanen är vi åter på Gotland och Anders är tillbaka i tjänst efter en brutal misshandel kopplad till tidigare fall. Han har inlett ett förhållande med Karin och det känns så bra att de äntligen har funnit varandra.
Offret är mäklaren Sanna Widding som hittas mördad med en bultpistol, men Sanna ska inte bli mördarens enda mål.
Handlingen utspelar sig kring en gammal kalkstensgård som dottern Julia driver ensam men syskonen vill sälja och Sanna har fått uppdraget att sälja gården.
Syskonen har sina egna problem och särskilt brodern Daniel är i stort behov av pengar till sina spelskulder.
Spänningen stiger genom hela boken och Katarina Ewerlöf som uppläsare är en skönt bekant röst som jag förknippar med Mari Jungstedts böcker.
Jag läste någon recension där författaren tyckte att Mari Jungstedts böcker börjar bli för lika och lite förutsägbara, men det tycker inte jag om "Den du älskar". Den håller dig i ett stadigt grepp!
Nästa spänningsroman av Mari är dock ett nytt upplägg med nya vyer och i samarbete med Ruben Eliassen. Jag ser otåligt fram emot att det ska bli "En mörkare himmel" som står näst på tur i mp3 spelaren!
Finns som bok och ljudbok på Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar