30 november 2014

Mjuk yoga när du vill!


Om du är nyfiken på att börja yoga men inte vill eller kan ta dig tid och råd att delta i yogaklasser finns det andra sätt att utöva denna underbara träning i hemmets lugna vrå.
Ett sätt är att låna eller köpa den här CD:n. "Yoga med Malin Berghagen" är en CD, och då menar jag ljudCD, detta är alltså inte en DVD där du kan se och följa Malin. Först kände jag en viss liten besvikelse att det är endast ljud, men i praktiken är det nästan bättre därför att du har ett sinne mindre att koncentrera när du vill yoga.
Malin har en skön lugn röst som riktigt tydligt guidar dig genom sekvensen.Du kan lugnt följa hennes instruktioner och om du vill ha mer guidning finns också en plansch med bilder på rörelserna och en kort beskrivning.
På skivan finns fem yogasekvenser. Morgonmeditation, morgonyoga, mjukyoga, solhälsningen och enkel solhälsning.
Alla kan följa Yoga med Malin Berghagen oberoende om man är total nybörjare eller har yogat en tid. Mjukyogan är verkligen mjuk och passar både som mogonyoga eller när du vill ta en paus och sträcka på nacke, axlar och rygg.
Malin har gjort hela CD:n väldigt användarvänlig och avslappnad. Det är verkligen en yoga alla kan utöva utan krav på vighet, styrka eller dyra fina träningskläder.
Yoga med Malin och njut!
Namaste.
Vill du läsa mer om Malins liv och yoga kan du följa hennes blogg:
Här kommer du till Malins blogg.
Finns på adlibris

16 november 2014

Skön feel-good med god aptit!



En riktig feel-good bok är Marita Conlon-McKennas roman "Kockskola för ensamma hjärtan".
Vi får träffa en samling människor som alla har sina problem i livet. Alice, romanens huvudgestalt, är nyskild och får inte riktigt sina jobb att fungera. Hon trivs inte, hon saknar sin man även om hon är rejält arg på honom och hon kämpar med ekonomin.
Alice vågar ta steget ut att starta en kockskola och vi får en inblick i deltagarnas liv och hur kockskolan påverkar deras beslut och val i livet på ett positivt sätt.
"Kockskola för ensamma hjärtan" är mysig och skön, stundtals vemodig och charmigt skriven.
Personligen tycker jag den här boken är en av Maritas bästa, även om de andra romanerna "En liten hattaffär på hörnet", "Bröllopsfixaren" och "Sommarbruden" också är varma och rart skrivna.
Jag rekommenderar att du myser ner dig i soffan med en skön pläd, ett tänt ljus och tar emot effekten av en äkta feel-good roman som den här!

9 november 2014

Amaryllistider!

Odlarglädje i höstmörkret!


Det börjar bli dags att plantera amaryllislökar för att få dess vackra blomning till jul. Jag har köpt några lökar och under kommande vecka ska de planteras.
Det är väldigt enkelt att göra din egen amaryllis till jul, du bara planterar löken i en kruka så stor att du kan få ett par fingrar mellan krukans kant och löken. Ställ därefter planteringen varmt, rumstemperatur blir bra. Nu är det inte så viktigt med en ljus placering, men när löken börjar visa liv och börjar synas behöver den stå vid ett ljust fönster.
Du få bra tips i Susanna Roséns bok "Amaryllis- älskad vinterblomma" och underbara bilder på amaryllis i samplanteringar.
Vi tänker på amaryllisen som en julblomma, men om du vill spara dina lökar från år till år kommer du så småningom att blomma längre fram på vårvintern och våren.
Susannas bok inspirerar till att använda amaryllis också som rabattblomma eller tänk, vilken fantastisk vårkruka med blommande amaryllis i mars-april!
För den inredningsintresserade är amaryllis guld värd. Tänk några stänglar som snittblommor på julbordet eller en enkel vit som solitär i badrummet.
En bra idé är också att odla sina egna amaryllisar och ge bort som julblomma.
Låt ditt hem blomma i jul!
Lycka till!
Så här många lökar har inte jag. Men visst blir man insprirerad!


Skötselråd och inspiration ser du här!

Finns på adlibris


















1 november 2014

Förrymda slavar o lapptäcken

       


Tracy Chavalier är kanske mest känd för romanen "Flicka med pärlörhänge" och har skrivit flertalet böcker efter det, varav "Den blå färgen" som är riktigt bra.
Men utan tvekan bäst är hennes nya "Den sista fristaden" som handlar om den unga Honor Bright. Vi befinner oss i Amerika, mest staten Ohio år 1850 och därefter.
Honor reser från England till Amerika tillsammans med sin syster som ska gifta sig i Ohio. Men resan blir svår och systern avlider. Honor är ensam i ett stort land där allting är nytt för henne och mycket annorlunda än hemma i England.
Honor är så kallad kväkare, alltså medlem av Vännernas samfund, en religiös inriktning som tidigt var motståndare till slaveriet.
Honor har turen att träffa Belle Mills, självständig kvinna och ägare till en sytillbehörshandel där hon syr och säljer bahytter till damerna i Faithwell i Ohio. Honor är en mycket skicklig sömmerska och vi får veta en hel del om lapptäckssömnad i boken "Den sista fristaden".
Honor gifter sig med en mjölkfarmare och upptäcker att de svarta slavarna från söderns plantager gärna försöker fly norrut till ett fritt liv. Hon kommer i kontakt med några slavar på rymmen och försöker hjälpa dem som ett led i "den underjordiska järnvägen" som de hemliga punkterna i slavarnas flykt heter.
Hennes mans familj är emellertid mycket försiktiga med att hjälpa slavar på rymmen eftersom det enligt lag är förbjudet och de har tidigare råkat mycket illa ut.
Tracy Chevliers specialitet, att förena ett dramatiskt livsöde med vardagens litenhet kommer särskilt väl fram i "Den sista fristaden".
 Det här är en bok man vill ha liggande på nattbordet att längta till.
Finns på adlibris
Information och historia om Vännernas Samfund



Jag är inte säker men något i den här stilen kan mönstret till Ohios Stjärna se ut. Många vackra mönster har bevarats av stammar som Amish och Vänner.
En typisk bahytt som jag tänker mig att Belle och Honor syr i "Den sista fristaden".