30 november 2016

En kvinna i blått - en Ruth Galloway deckare



Varje gång en ny deckare av Elly Griffiths med rättsarkeologen Ruth Galloway i spetsen kommer ut tar min läslust ett glatt skutt.
Ruth lever sitt relativt lugna liv på saltängarna med dottern Kate och sin katt. Relationen med kriminalkommissarie Harry Nelson är på is men är känslorna verkligen slut eller finns dom begravda under skuld och rättfärdighet?
Själva gåtan denna gång utspelar sig i pilgrimsorten Walsingham i Norfolk där druiden och Ruths gode vän Cathbad ser en ung kvinna i blå morgonrock vid en gravsten.
Kvinnan hittas död en bit från gravplatsen och frågorna är många.
Ruth kontaktas av en gammal väninna och studiekamrat som nu är präst och har fått anonyma hotbrev av någon som uppenbarligen inte tycker att kvinnor skall arbeta som präster.
Motvilligt träffar hon kvinnan och ännu motvilligare går hon med på att äta middag med ett sällskap kvinnliga präster som har kommit till Walsingham. På natten inträffar ett mord till och Nelson har nu två mord att brottas med. Dessutom blir hans fru överfallen av någon som kan vara mördaren och vid överfallet uppdagas en hemlighet hon har hållit från sin man...
Boken utspelas nära påsken och när det stora passionsspelet spelas upp händer något fruktansvärt...


Finns på Adlibris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar