6 april 2016

Kastanjeträdets makt


Med titlarna från träd  heter Bodil Mårtenssons andra bok "Kastanjeträdets makt". Den första, "Blodbokens tid" kan du läsa om i den här bloggen. Triologin utspelar sig under medeltiden, 1300-talet i Sverige.
Böckernas handling är fristående även om kökspojken Odd som hade en viktig roll i första boken även förekommer i den här.
I "Kastanjeträdets makt" följer vi främst hertigen Bengt Algotsson som är Kung Magnus Erikssons högra hand och hans strävan att få kyrkan och adeln att hjälpa kungen betala lånet för Skånes befrielse.
Bengt är en personlighet som växer genom bokens gång. Hans kärlek till sömmerskan Anna Maria växer sig allt starkare men det utsätter Anna Maria för hårda prövningar.
Vi möter drottning Blanche, Magnus hustru, ofta kallad "Blanka av Namur" som du kan läsa mer om här.
"Kastanjeträdets makt" är ytterst välskriven, Bodil Mårtenssons språk är en fröjd att läsa!
Personligen upplevde jag att den tilltog i både spänning och dramatik mot slutet när händelserna knyts ihop och intrigerna kommer till sin spets.
Titeln syftar på myten om att en luftgrodd kastanj som planteras börjar gro bidrar det till lycka och framgång för planteraren. Bengt och Anna Maria prövar sin lycka just så, resultatet avslöjar jag inte här... Men en kul sida om horoskop och träd hittar du här.
Jag ser fram emot den sista avslutande delen i trilogin av Bodil Mårtensson i den här serien!

Boken finns i olika format på Adlibris. Klicka här!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar