27 april 2016

I örat just nu...

Bland frisyrer och fastighetsbedragare



Anna Jansson, annars känd för sina deckare om Maria Wern, har ändrat genre till humoristisk feel-good. Jag kan garantera ett och annat snett leende i "Ödesgudinnan på Salong d'amour" där vi får följa innehavaren, frisörskan Angelika Lagermark och hennes liv fyllt av bisarra händelser i Visby på Gotland.
Romantik blir det också! Det är nämligen så, att förutom att förvandla kvinnor och män genom en ny frisyrstil tar hon sig också an deras kärleksliv. Hon jobbar hårt för att finna kärleken till varje behövande kund och till sin hjälp har hon Ricky, sin anställde och gode vän.
Angelika är singel och snart femtio. Och hon har köpt barndomshemmet av sina systrar som hon nu ska lösa ut efter många års sparande och gnetande. Men...
På en maskeradbal möter hon en man, utklädd till gentlemannatjuven Arsèn Lupin och det får vissa följder.
Jag fnissade åt många galna incidenter som Angelika råkar ut för, men vi möter också livets svårigheter som avundsjuka, högmod, kärlekens alla sidor och känslor inför döden.
Angelika är en varm och vis kvinna jag gärna träffar igen!
En kul detalj är kokboken som Anna bjuder på i slutet av boken. Vi får ta del av hennes personliga recept av vilka några förekommer i boken.
Så, kanske en "parfait de Salong d'amour" till helgen?
Uppläsaren Anne-Li Norberg läser tydligt och lagom långsamt och med en röst som passar utmärkt som Angelikas.

Utgiven av Norstedts förlag.
Boken finns i olika format på Adlibris. Klicka här.
Ödesgudinnan finns på Storytel som ljudbok.
Ett plock av bilder från den berömda "gentlemannatjuven" av Maurice LeBlanc. Vår frisör lär känna mannen bakom förklädnaden...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar