6 maj 2016

Gotlands nya Miss Marple

Islandshästar, mord och bullar


Härlig mysdeckare av pålitliga Marianne Cedervall med nya huvudpersonen Anki Karlsson i "Av skuggor märkt".
Anki som blivit pensionär vill ha en nystart i livet efter att hennes vårdkrävande make har avlidit. Hon köper ett hus i den lilla gotländska byn Mullvalds där hon tänker leva ett lugnt liv med sina två islandshästar hon har köpt.
Nu blir det inte riktigt som hon tänkt. Jovisst, hästarna anländer och Anki njuter av ridturer i den vackra miljön, men konstiga saker händer omkring henne. Först blir byns kyrka, som är hennes granne, vandaliserad och sedan blir den fina ridskoleägarinnan Agneta von Pärs älskade häst förgiftad i hennes stall!
Men det blir värre. Mycket värre...
Det inträffar ett mord på en av Agnetas anställda och sedan ytterligare ett mord!
Anki funderar i sitt stilla sinne över motiven och får kontakt med den pensionerade kriminalkommissarien Tryggve som till en början mest verkar butter och inåtvänd.
Mycket hästar, många fikastunder och mat, kyrkolivets aktiviteter och personligheter som nog kan rubriceras som byoriginal får vi ta del av i "Av skuggor märkt".
Bra initiativ av Cedervall att ge oss en svensk mysig deckare, där visserligen motiven kan vara mörka och blodiga men atmosfären i boken är skön, lättflytande och vardagsnära.
Boken är indelad i korta kapitel som gör den lättläst och skapar sug efter nästa episod. En härlig roman att luta sig tillbaka i solstolen med!

Finns både som bok och ljud på Adlibris. Klicka här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar