18 januari 2016

Förenkla matlagningen!

Vardagsräddare såväl som långkok



Inför det nya årets "oxveckor" kan det vara skönt att förenkla matlagningen lite. En trend just nu, även om själva tillagningssättet är kanske mänsklighetens första, är att sätta alla ingredienser i ett kärl och sedan sakta och länge låta maten bli färdig.
Det blir både gott och nyttigt och kocken får tid att syssla med annat medan grytan puttrar.
En sådan kokbok är Mette Ankarloos "One Pot Meals" som innehåller många sorters rätter alla tillagade i ett kärl.
Mette delar in boken i avsnitt som behandlar soppor,grytor, i ugnen, snabbt och enkelt, bröd och röror samt kakor och desserter. Praktiskt och lätt att hitta en rätt som passar för tillfället.
Tydliga bilder av Christina Uhlin som ser apritretande ut.
En smart detalj är att vare recept har fyra rader för anteckningar längst ner efter receptet. Det är något som fler kokböcker borde ha, då det alltid finns någon justering eller kommentar man vill foga in i receptet.
En annan detalj värd att nämnas är att "One Pot Meals" inte fokuserar på tiden, utan här finns snabba vardagsräddare likväl som söndagens långkok.
En praktiskt äppelkaka, citronbakad kyckling och nattbakat fläskkött hör till några av läckerheterna jag måste prova!
Boken finns på Adlibris. Klicka här.
Utgiven av Kakao Förlag.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar