5 november 2017

Odla grönsaker med Linda


Vill du odla egna grönsaker och uppleva glädjen i egenodlat och giftfritt men du stoppas av att du inte har ett stort tomt område med god jord i rätt läge?
Inga problem! Linda Schilén övertygar dig i "Genvägar till köksträdgården- tänk som en trädgårdsmästare". Du behöver inte en liten åker bredvid husknuten!
Linda har tidigare givit ut "Genvägar till en vacker trädgård" och det här är nu systerboken som alltså behandlar det ätbara i våra trädgårdar.

Svaret på dina problem angående utrymme heter upphöjda odlingsbäddar. Du kan bygga upp dina odlingslådor var som helst och fylla dem med jord, sedan är det bara att så och plantera efter hjärtans lust, dessutom har du en bekväm arbetshöjd när du ska rensa ogräs eller skörda. En stor fördel är också att man slipper det tunga arbetet med att gräva.
Jag är själv väldigt förtjust i odlingsbegreppet "potager", där man kombinerar ätbara växter med blommor till en köksträdgård som kombinerar nytta med nöje.
Linda Schilén drar lite åt det hållet, även om hon fokuserar på grönsaker och nyttoväxter.
Boken är i ett trivsamt format med inspirerande bilder av trädgården och Linda i snygga trädgårdskläder. Fotografen Cecilia Nordstrand har helt fantastiska bilder som väcker odlingslusten!

Kapitlen behandlar förberedelser, tips om jord, gödsling, bevattning och täckning samt skadedjur och bekämpning samt en hel del goda tips och råd.
Jag blev speciellt glad åt beskrivningen av växtföljd samt vilka grönsaker som växer snabbt och vilka som tar längre tid vilket behöver planeras vid sådden.
Om du är intresserad av att odla grönsaker och annat ätbart så är den här boken perfekt att mysa ner i och planera din odlingssäsong i vinterns lugna vila!


Några bilder av Linda Schilén i sin vackra trädgård, kolla hennes snygga trädgårdskläder från Flora Manufaktur och bric-a-brac. 

Lindas båda böcker finns på Adlibris. Klicka här.


Om du som jag blev inspirerad av hennes snygga trädgårdskläder kan du ta en titt på Flora Manufaktur här:https://floramanufaktur.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar