29 december 2016

Kärlek, te och hemligheter...


"Teodlarens hustru" är en av de bästa böcker jag har läst på länge! Den är fylld av exotiska miljöer spänning, kärlek och ett gripande kvinnoöde.
Författaren Dinah Jefferies kommer från Malaysia från början men flyttade som barn till England.
Den unga Gwendolyn Hooper har gift sig med en teplantageägare på Ceylon (nuvarande Sri Lanka) och väl framkommen blir de nya sederna omvälvande. Hennes man, Laurence som hon blev hals över huvud förälskad i är inte riktigt den uppmärksamma gentleman han var i England.
Gwen blir upprörd över slavarnas situation och levnadsvillkor och försöker sakta anpassa sig till sin nya exotiska omgivning.
Hon har mycket tid på egen hand eftersom Laurence är ute på ägorna och styr sin teodling.Hon försöker sätta sig in i rollen som husfru och ta kontrollen över hushållet och tjänarna där. Hon får god kontakt med Naveena som länge har tjänat på plantagen.
Ibland får Gwen besök av kusinen som för med sig en frisk fläkt från världen med sin öppna och moderna livssyn.
Tyvärr bor också för det mesta Laurences syster på plantagen. Systern kräver Laurences uppmärksamhet och lojalitet, vilket frestar på Gwens äktenskap.
Gwen hittar en gammal koffert med en gulnad spetsklänning och barnkläder när hon ställer till med storstädning i sitt nya hem. I omgivningen hittar hon också en övervuxen grav när hon går vilse under en promenad. Laurence bär på smärtsamma hemligheter som inte får sin förklaring förrän riktigt i slutet av boken...
Så blir Gwen gravid, och föder tvillingar efter en fruktansvärd förlossning, men det är något speciellt med det ena barnet och detta kommer att förändra hela Gwens liv...
"Teodlarens hustru" innehåller allt du behöver för en mysig lässtund: kärlek, exotiska miljöer, spänning, passion, kvinnokraft och mystiska gamla hemligheter.

Boken finns på Adlibris.
Teodlarens hustru är med i "Läslustan 2016-2017"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar