21 juni 2020

Diamanthandlarens änka

Varm roman om kärlek i kaneldoftande Ceylon



Den här romanen av Dinah Jefferies utspelar sig på Celylon år 1935 där Louisa lever tillsammans med sin man Elliott som är affärsman. "Diamanthandlarens änka" är den andra översatta romanen av Dinah Jefferies och jag hoppas verkligen det blir fler.
Louisa och Elliott lever ett tämligen priviligerat liv i det varma exotiska Ceylon om det inte vore för en längtan som överskuggar allt, nämligen Louisas längtan efter barn. 
Plötsligt vänds Louisas tillvaro upp och ner när Elliot oväntat avlider. Hon bedövas av sorg och hinner inte resa sig innan nästa oväntade avslöjande om hennes man drabbar henne.
Den ena upptäckten efter den andra uppdagas och Louisa börjar ifrågasätta hur väl hon egentligen kände sin man.
Utvecklingen för henne närmare kanelodlingen Cinnamon Hills och ägaren Leo och hans syster Zinnia. Louisa har många hinder att överkomma innan hon får klarhet i sin mans affärer men som den starka självständiga kvinna hon är tar hon itu med alla lösa ändar.

Dinah Jefferies skriver med ett lugnt och vackert språk som gör hennes böcker så perfekta att landa med.
"Diamanthandlarens änka" är en varm roman om en kvinnas hårda prövningar och förmågan att resa sig ur de överraskningar livet bjuder på. Jag älskar Dinah Jefferies romaner i sina storslagna exotiska miljöer. Hennes tidigare bok "Teodlarens hustru" var lika storslagen roman om en stark kvinna vars liv innehöll många utmaningar.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar